Caribbean LifestyleDen Caribiske HøjskoleDominican CarnivalTropical Island

Karneval

Karneval i Caribien er en gammel tradition. Hvor kulturer smelter sammen. Afrikanske rytmer, kristendommens festende forberedelser til fasten smelter ind i nutidens børn og voksne.
Oprindeligt var karnevallet som beskrevet https://en.wikipedia.org/Carnival_in_the_Dominican_Republic en afsked med livets glæder (kød og lign) inden fasten. I Caribien er festen tilsat farver, kostumer og musik. Og en masse skøre traditioner.
Karnevallet i La Vega i den Dominikanske Republik er det største og mest traditionsrige i Caribien. Der er mange skøre, sjove og groteske figurer. Røde djævle på knallert. Helt sorte negere kun iført glinsende olie. Store dansende optog a la Rio de Janeiro. Fantastiske køretøjer. Frække drenge, som smækker numser på alle piger og kvinder. Og naturligvis masser af musik, dans, øl og rom.
Karnevallet i Las Terrenas varierer lidt fra år til år. I 2017 var der en flot fest med optog gennem hele byen. Mange meget fantasifulde eventyr – børn og voksne som har lavet kostumer og rekvisitter i månedsvis. Havfruer, supermænd, græske guder og små djævle med fuld fart på. Og naturligvis masser af musik, dans, øl og rom.